Later word ik…

Later word ik astronaut
Droom je ervan om astronaut te worden? De kans dat je daadwerkelijk astronaut wordt, is groter dan jaren geleden. Steeds meer astronauten (uit verschillende landen) reizen af naar de ruimte waarbij ze in de toekomst ook vaker worden vergezeld met ruimtetoeristen. De ISS vormt nu de thuisbasis van vele astronauten maar er zullen meer ruimtestations worden gebouwd die moeten worden bemenst. Lijkt het je interessant om naar de ruimte te gaan, dan moet je natuurlijk wel eerst weten wat je daar allemaal voor moet doen. Je komt er niet zomaar. Je moet er heel hard voor trainen en leren. Wat precies? Dat leer je tijdens de kidscollege en workshop over Later word ik astronaut.

Later word ik sterrenkundige
Liever niet in de ruimte maar wel kijken naar de ruimte, naar de sterren en planeten? Wat heb je nodig om sterrenkundige te worden. Kun je op zoek gaan naar bijvoorbeeld Zwarte Gaten, die mysterieuze donkere materie of buitenaardse planeten? We starten eerst met een kidscollege gevolgd door een workshop over sterrenbeelden. We werken met een speciaal lichtgevende verf. Spannend!

Later word ik archeoloog
Er is een verschil tussen archeoloog zijn of paleontoloog, al begeven beiden zich soms op hetzelfde vlak. Het verschil tussen archeoloog en paleontoloog is het  tijdvak waarmee ze werken en het ‘materiaal’ wat ze opgraven. Ook de omgeving speelt een grote rol. Zelfs binnen de archeologie zijn er verschillen. Zo kun je je specialiseren in piramides, in scheepswrakken of (een van de jongste disciplines) in gletsjerarcheologie daar het klimaat op aarde flink aan het veranderen is. We starten eerst met een kidscollege met aansluitend een archeologenworkshop.

Later word ik paleontoloog
Wil je nog ouder ‘materiaal’ opgraven zoals dinosaurussen of (fossiel) ‘gesteente’? Dan duik je nog verder terug in de tijd. Ook binnen de paleontologie  heb je verschillende takken. Misschien vind jij het interessant om op zoek te gaan naar de herkomst van prehistorische dieren of om uit te zoeken hoe oud fossielen zijn. We starten eerst met een kidscollege met aansluitend een workshop. We werken o.a. met klei en zo veel mogelijk natuurlijk materiaal.


PROJECTINFO

  • doelgroep: groep 1  t/m 8, workshop is afgestemd op groepsniveau
  • discipline: multidisciplinair
  • tijdsduur:
  • groep 1 t/m 3 75 minuten, groep 4 t/m 8 90 minuten
  • data: in overleg tijdens de Kinderboekenweek
  • locatie: op school
  • Benodigde materialen: digibord
  • aantal leerlingen: klassikaal, 1 groep
  • kosten activiteit: €140,00  (excl. BTW) per groep
  • Inschrijven: bij voorkeur voor 1 juli 2021

Deze workshop wordt verzorgd door Sandra van Dam van Curiosityworld
info@curiosityworld.nl * 06 139 086 36